Gamink.lt

Vanilinis kremas su kokosiniais tešlainiais

  • Ingredientai

    2 šaukštai krakmolo
    2 tryniai
    50 g miltinio cukraus
    1/4 l pieno
    20 g želatinos
    1/2 vanilės lazdelės
    80 g kokosinių tešlainių
    4 šaukštai brendžio ar konjako
    1/4 l grietinėlės
    1/2 šaukštelio vanilinio cukraus
    40 g tarkuoto šokolado

    Gaminimas

    Krakmolą sumaišyti su šlakeliu pieno, sudėti trynius, cukrų ir gerai išmaišyti. Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje.

    Vanilę sutrinti ir virti su pienu, sukrėsti krakmolo, trynių ir cukraus masę. Užvirinti maišant. Sudėti išbrinkintą želatiną ir ištirpinti.

    Dubenį su kremu įstatyti į indą su šaltu vandeniu ir aušinant nuolat maišyti. Kokosinius tešlainius apšlakstyti brendžiu.

    Grietinėlę su vaniliniu cukrumi išplakti iki standumo. Siek tiek grietinėlės palikti desertui puošti, į likusią jos dalį atsargiai įmaišyti stingstantį kremą.

    Į taures pirmiausia įkrėsti kremo sluoksnį, dėti konjaku suvilgytų kokosinių tešlainių ir užkrėsti dar vieną kremo sluoksnį. Papuošti plakta grietinėle, šokolado drožlėmis ir kokosiniais tešlainiais.

Palikti komentarą