Gamink.lt

Varškės desertas

  • Ingredientai

    4-5 šaukšteliai želatinos
    500 g varškes sūrelių
    1/4 l pieno, žiupsnelis druskos
    4 šaukštai juodųjų serbentų sulčių,
    2 šaukštai citrinų sulčių
    50 g miltinio cukraus
    80 g susmulkinto karčiojo šokolado,
    1 šaukštas lazdynų riešutų

    Gaminimas

    Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje. Sūrelius, pieną ir druską ištrinti iki minkštos vientisos masės. Išbrinkusią želatiną ištirpdyti 4 šaukštuose verdančio vandens, sukrėsti į kremą, gerai išmaišyti ir padalinti į tris dalis.

    Vieną dalį kremo sumaišyti su juodųjų serbentų sultimis, pasaldinti ir sukrėsti į taures. Kitą dalį sumaišyti su citrinų sultimis, pasaldinti ir sukrėsti ant pirmojo sluoksnio. Trečią varškės kremo dalj sumaišyti su ištirpintu šokoladu, susmulkintais riešutais ir cukrumi. Tai trečiasis deserto sluoksnis. Palikti, kad atvėstų.

    Papuošti plakta grietinėle, vyšnia ir šokolado drožlėmis.

Gairės: ,

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą