Gamink.lt

Šokoladinių ledų desertas

  • Ingredientai

    1/4 l pieno
    4 kiaušinių tryniai
    100 g miltinio cukraus
    žiupsnelis cukraus
    1 šaukštelis cinamono
    50 g karčiojo šokolado
    75 g lazdynų riešutų
    50 g kokosinių sausainiukų
    3/8 l 36% grietinėlės

    Puošti
    1/8 l 36% grietinėlės
    6 šokoladiniai saldainiai
    12 kokosinių sausainiukų
    20 g šokolado drožlių

    Gaminimas

    Pieną supilti į prikaistuvį, sudėti trynius, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir cinamoną.Šilto vandens vonelėje šluotele išplakti kremą ir kaitinti, kol sutirštės. Šokoladą sulaužyti gabaliukais ir sumesti į kremą, kad ištirptų.

    Kremą palikti ataušti retkarčiais pamaišant.

    Keptuvėje paskrudinti riešutus iki auksinės spalvos, atvėsinti ir smulkiai sumalti. Kokosinius sausainius sutrupinti, grietinėlę standžiai išplakti. Riešutus grietinėlę ir sausainių trupinius stsrgiai išmaišyti.
    Šokoladinį kremą supilti į dubenį ir padėti į šaldiklį.

    Sušalusius ledus atsargiai išversti iš dubens ant lėkštės, papuošti plakta grietinėle, sausainiais ir saldainiais.

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą