Gamink.lt

Kavos kremas su konjaku

  • Ingredientai

    4 šaukšteliai želatinos
    2 šaukštai kavos (”Moka”)
    60 g cukraus
    1 pakelis vanilinio cukraus
    žiupsnelis druskos
    2 šaukštai konjako
    1/4 l grietinėlės

    Gaminimas

    Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti. Į nedidelį indą įpilti 1/8 l vandens, suberti maltą kavą ir virti. Kavą perkošti į kitą indą.

    Puodelį išplauti. Jame išmaišyti išbrinkintą želatiną, cukrų, druską ir paruoštą kavą. Kaitinti maišant ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus, druska ir želatina. Supilti konjaką. Vėsinti šaltame vandenyje maišant, kol pradės tirštėti.
    Grietinėlę išplakti ir atsargiai sumaišyti su stingstančia mase.

    Kremą supilstyti į indelius ir įstatyti į šaldytuvą. 20 minučių prieš tiekiant į stalą kremą išimti iš šaldytuvo.

Į viršųKategorija: Desertai

Palikti komentarą