Gamink.lt

Ledinis braškių kremas

  • Ingredientai

    150 g braškių
    30 g miltinio cukraus
    1/3 pakelio želatinos
    2 šaukštai brendžio arba abrikosų likerio
    1/4 l 35% šaltos grietinėlės

    Puošimui
    1/8 l 35% šaltos grietinėlės
    4 gražios braškės

    Gaminimas

    Deserto dubenėlius sudėti į šaldytuvą, kad gerai atšaltų.

    Braškes ištrinti su miltiniu cukrumi ir pertrinti per sietelį. Želatiną išbrinkinti, supilti į šiltą brendį arba likerį ir ištirpinti. Braškių tyrę sumaišyti su želatina ir atšaldyti.

    Grietinėlę išplakti iki standumo, atsargiai sumaišyti su braškių tyre ir sukrėsti į atšaldytus dubenėlius. Pridengti ir sudėti į šaldiklį.

    Prieš patiekiantį stalą desertą perkelti į šaldytuvą ir palaikyti 20 minučių. Papuošti plakta grietinėle ir uogomis.

Palikti komentarą