Gamink.lt

Mangų šerbetas

  • Ingredientai

    2 prinokę mangai (750 g)
    1 citrinos sultys
    1/4 l baltojo vyno
    150 g miltinio cukraus
    1 kiaušinio baltymas
    1/4 šaukštelio cinamono

    Gaminimas

    Mangus nuplauti, nulupti odeles, išimti kauliukus. Vaisius sutrinti elektriniu smulkintuvu su citrinos sultimis ir sumaišyti su baltuoju vynu.

    Į vaisių masę suberti 100 g persijoto miltinio cukraus, viską gerai išmaišyti. Baltymą suplakti su 1 šaukšteliu citrinos sulčių iki stangrių putų, suberti 50 g miltinio cukraus ir cinamoną, gerai išplakti.

    Į vaisių masę sukrėsti išplaktą baltymą, atsargiai išsukti ir 3 valandas palaikyti šaldytuve. Po 30 minučių masę dar kartą išplakti šluotele.

    Atšaldytą šerbetą dėti į desertines – taures, puošti citrinos griežinėliais ir vyšniomis.

Gairės: ,

Palikti komentarą