Gamink.lt

Obuolių ir braškių desertas su vynu

  • Ingredientai

    2 obuoliai
    1/8 l baltojo vyno
    2 šaukšteliai cukraus
    125 g braškių
    1 šaukštelis citrinos sulčių
    1/8 l grietinėlės
    4 porcijos braškių ledų
    1 šaukštas tarkuoto šokolado

    Gaminimas

    Obuolius nulupti,perpjauti pusiau ir išskobti sėklalizdžius. Obuolių puseles sudėti vieną šalia kitos į nedidelį puodą, užpilti vynu, apibarstyti cukrumi ir užvirinti. Nukelti nuo ugnies ir 10 minučių vėsinti.

    Braškes nuplauti, sutrinti šakute ar elektrine maišykle, išmaišyti su cukrumi ir citrinos sultimis. Grietinėlę išplakti.

    Braškių tyrės dėti į kiekvieną deserto lėkštutę, paskui dėti po obuolio puselę (pjūviu aukštyn), papuošti ledų kamuoliuku. Papuošti plakta grietinėle ir tarkuotu šokoladu.

Palikti komentarą