- Patiekalai, receptai, kulinarija - http://www.gamink.lt -

Obuolių ir braškių desertas su vynu

Posted By mau On 2009-09-30 @ 22:08 In Desertai, Vaisių ir uogų patiekalai | No Comments

Ingredientai

2 obuoliai
1/8 l baltojo vyno
2 šaukšteliai cukraus
125 g braškių
1 šaukštelis citrinos sulčių
1/8 l grietinėlės
4 porcijos braškių ledų
1 šaukštas tarkuoto šokolado

Gaminimas

Obuolius nulupti,perpjauti pusiau ir išskobti sėklalizdžius. Obuolių puseles sudėti vieną šalia kitos į nedidelį puodą, užpilti vynu, apibarstyti cukrumi ir užvirinti. Nukelti nuo ugnies ir 10 minučių vėsinti.

Braškes nuplauti, sutrinti šakute ar elektrine maišykle, išmaišyti su cukrumi ir citrinos sultimis. Grietinėlę išplakti.

Braškių tyrės dėti į kiekvieną deserto lėkštutę, paskui dėti po obuolio puselę (pjūviu aukštyn), papuošti ledų kamuoliuku. Papuošti plakta grietinėle ir tarkuotu šokoladu.


Article printed from Patiekalai, receptai, kulinarija: http://www.gamink.lt

URL to article: http://www.gamink.lt/2437/obuoliu-ir-braskiu-desertas-su-vynu

Patiekalai, receptai, kulinarija © 2008 - 2009 Gamink.lt