Gamink.lt

Vasaros ledų taurė

  • Ingredientai

    2 kiaušinių baltymai
    100 g miltinio cukraus
    2-3 citrinos
    125 g braškių
    125 g aviečių
    125 g juodųjų serbentų
    125 g gervuogių
    2 šaukštai cukraus
    8 vafliai

    Gaminimas

    Plakant kiaušinių baltymus palaipsniui suberti miltinį cukrų ir išplakti iki standžių putų.

    Išspausti citrinų sultis, jas perkošti per sietelį. Baltymus sumaišyti su citrinos sultimis, kad putos būtų saldžiarūgščio skonio. Sukrėsti į indelį ir užšaldyti.

    Uogas perrinkti, nuplauti ir nusausinti. Sudėti į atskirą indą, apibarstyti cukrumi, uždengti ir apie 30 minučių šaldyti.

    2 šaukštais, pamirkytais karštame vandenyje, imti ledų rutuliukus ir dėti į atšaldytas taures. Aplink ledų rutuliukus sudėti uogas, papuošti vafliais ir iš karto patiekti.

Gairės: ,

Palikti komentarą