Gamink.lt

Varškės kremu įdarytas melionas

  • Ingredientai

    2 melionai (po 500 g)
    400 g minkštos varškės
    3 šaukštai cukraus
    1 pakelis vanilinio cukraus
    4 šaukštai citrinos sulčių
    4 šaukštai grietinėlės
    2 kiaušiniai
    100 g rupios duonos

    Gaminimas

    Melionus perpjauti pusiau, išskobti sėklas. Minkštimą išgremžti šaukšteliu, supjaustyti 1 cm storio kubeliais ir palikti šaltai. Išskobti kelis dailius minkštimo rutuliukus ir atidėti desertui papuošti.

    Varškę suversti į dubenį, suberti cukrų, vanilinį cukrų, supilti citrinos sultis, sukrėsti grietinėlę bei suleisti trynius. Masę išplakti iki standumo. Baltymus išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į varškės kremą.

    Atšaldyti paruoštą kremą, melionus ir melionų minkštimo kubelius bei rutuliukus. Duoną sutrupinti.

    Prieš patiekiant melionų puseles įdaryti varškės kremu, sumaišytu su minkštimo kubeliais, papuošti minkštimo rutuliukais ir apibarstyti duonos trupiniais.

Palikti komentarą