Gamink.lt

Raudonojo vyno punšas su vaisiais

  • Ingredientai

    2 šaukštai arbatžolių
    80 g cukraus
    4 persiką
    250 g mažu braškių
    250 g vyšnių
    1/4 l apelsinu sulčių
    3 šaukštai citrinų sulčių
    2 l raudonojo stalo vyno
    1 butelis putojančio vyno

    Gaminimas

    Arbatžoles užpilti litru verdančio vandens ir 2 minutes plikyti. Arbatą nupilti į kitą indą, pagardinti cukrumi ir indą įstatyti j šaltą vandenį, kad greičiau atvėstų.

    Persikus panardinti į karštą vandenį, nulupti odeles, perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti mažais gabaliukais. Nuplauti braškes, išimti vaiskočius, iš vyšnių išimti kauliukus.

    Vaisius, citrusinių vaisių sultis ir atvėsusią arbatą sumaišyti ir atšaldyti. Taip pat atšaldyti raudonąjį ir putojantį vyną.

    Į indą su sulčių mišiniu, vaisiais ir arbata supilti raudonąjį vyną. Punšą pagardinti pagal skonį ir patiekti gražiame, puošniame ąsotyje. Su putojančiu vynu maišyti tik patiekusį stalą.

Palikti komentarą