Gamink.lt

Obuolių punšas

  • Ingredientai

    10-12 stiklinių
    250 g cukraus
    1 cinamono lazdele
    6 obuoliai
    1/2 l viskio
    žiupsnelis muskato

    Gaminimas

    1/4 l vandens virti su cukrumi ir cinamono lazdele, kol ištirps cukrus. Nuluptus obuolius supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius, dėti į formą ir apie 40 minučių kepti 175°C temperatūroje, kol obuoliai suminkštės. Kepamus obuolius nuolat tepti sirupu. Iškeptus obuolius sumaišyti su 1/2 l verdančio vandens, pagardinti cukrumi, supilti viskį ir pakaitinti. Gėrimą išpilstyti į stiklines, apibarstyti muskatu.

Lankytojų komentarai

  1. Kwanchis 2012 May 16, 04:56

    jergau jergau kaip norėtųsi -bet čia net varškės nėr,nekalbant jau apie oikratę, nors tą gal kaip nors išsiderėčiau – ketvirtadienį susipažinau su mergina, kuri tarė: jei tau jau rankos drebės, kaip norėsi kept, ateik pas mane!(yra tačiau ožkos pieno varškės – mast trai kai kitą kartą bėgsiu parduotuvėn)jie tokie nuostabiai raudskruosčiai nuostabiai iškepę minkštučiai tirpstantys atrodo, ak. išsisaugau tikrai tikrai į savo katalogą ‘kepsiu namuose’ – jau net tokį susikūriau ,)p.s. tikiuosi, obuolienė patiks – mat visi mes jas kitokias mėgstam; būna tos parduotuvinės, žinai, vadinasi trinti obuoliai su cukrumi, tai man ten ne obuolienė. dar būna mano močiutės obuolienė, kur nemaži obuolių gabaliokai likę ir cielos apelsinų žievelės ir gvazdikėliai, tai ana labai šauniai susikepa į . ir yra maniškė, kuri primena sklindžius mokykloje ir varškės apkepą mif’e.pssssstt, paslaptis: obuolių sūris – tai ta pati maniškė obuolienė, tik supilta į sūrmaišioką ir padžiovinta, bent jau taip kažin kur supermamose skaičiau.

Palikti komentarą