Gamink.lt

Skaidrus jautienos sultinys

  • Ingredientai

    250 g liesos jautienos (antrekoto, mentes arba šlaunines)
    1 svogūnas
    50 g morkos
    50 g baltojo poro bamblio
    50 g saliero
    petražolių, salierų lapkočių
    žiupsnelis čiobreliu
    1 lauro lapelis
    1 česnako skiltele
    4 baltieji pipirai
    1/2 šaukštelio druskos
    1/2 l vandens

    Gaminimas

    Mėsą skersai skaidulų supjaustyti mažais kubeliais ir smulkiai sukapoti.

    Svogūną, morką, poro bamblį ir salierą supjaustyti mažais kubeliais. Žalumynus nuplauti.

    Mėsą, daržoves ir prieskonius sudėti į stiklainį, užpilti 1/2 l vandens ir išmaišyti. Stiklainį sandariai uždaryti, dėti į puodą ant specialaus padėkliuko arba sietelio. įpilti į puodą vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio.

    Užvirinti vandenį, sumažinti ugnį (kad vanduo tik truputį virtų). Virti 3 valandas. 3/4 stiklainio turi būti nuolat apsemti vandeniu. Stiklainį ištraukti iš vandens. Sultinį išmaišyti ir perkošti per drobule išklotą kiaurasamtį.

    Skaniausias ką tik išvirtas, karštas sultinys. Jautienos sultinį šaldytuve galima laikyti 3 dienas, o užsaldžius – 12 mėnesių.

Palikti komentarą