Gamink.lt

Lietiniai su avietėmis pagardinta grietinėle

  • Ingredientai

    3 šaukštai miltų
    1 kiaušinis
    žiupsnelis druskos
    1/8 l pieno
    150 g aviečių
    2 šaukštai aviečių likerio
    2 šaukštai cukraus
    40 g sviesto
    1/4 l šaltos 35% grietinėlės
    1/8 l šokoladinio užpilo

    Puošti
    16 gražių aviečių

    Gaminimas

    Išplakti kiaušinį, įberti druskos, miltų ir pamažu pilti pieną. Išplakti vientisą tešlą ir palikti valandai, kad išbrinktų.

    Avietes sumaišyti su aviečių likeriu bei cukrumi ir gerai ištrinti. Tyrę pertrinti per sietelį ir atšaldyti.

    Kiekvieną lietinį kepti su 5 gramais sviesto. Iškepti aštuonis lietinius, sudėti vieną ant kito, pridengti ir laikyti šiltai.
    Į aviečių tyrę sukrėsti iki standumo išplaktą grietinėlę.

    Prieš pat patiekiantį stalą ant lietinių užkrėsti įdaro ir sulankstyti. Papuošti keliomis uogomis ir paskaninti šokoladiniu užpilu.

Palikti komentarą