Gamink.lt

Varškės paplotėliai su vaisiais

  • Ingredientai

    400 g mažų bulvių
    85 g razinų
    250 g liesos varškės
    žiupsnelis druskos
    1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
    80 g cukraus
    1/4 šaukštelio cinamono
    2 kiaušiniai
    50 g miltų
    1 skardinė konservuotų vyšnių
    1 skardinė konservuotų mandarinų
    4 šaukštai vyšnių likerio
    2 šaukštai sviesto
    cukraus su cinamonu

    Gaminimas

    Išvirti bulves su lupenomis, nupilti vandenį, bulves nulieti šaltu vandeniu, nulupti, sugrūsti ir palikti šaltai.
    Razinas nulieti karštu vandeniu ir nusausinti, į dubenėlį sudėti varškę, suberti druską, tarkuotą citrinos žievelę, cinamoną, cukrų, įmušti kiaušinius ir suberti miltus. Viską išminkyti, suversti maltas bulves bei suberti razinas.

    Vyšnias ir mandarinus išgriebti iš skardinės, nuvarvinti sietelyje. Vyšnių ir mandarinų sultis užvirinti, kol liks tik pusė skysčio, pagardinti likeriu, dar šiek tiek pavirinti ir šiuo skysčiu užpilti nuvarvintus vaisius.

    Ant miltais pabarstytos lentelės perminkyti tešlą ir iškočioti volelį. Volelį supjaustyti gabaliukais ir suformuoti delno dydžio paplotėlius. Paplotėlius kepti su sviestu po 6 minutes iš kiekvienos pusės. Tiekti karštus su konservuotais vaisiais, pagardintais cukrumi su cinamonu.

Palikti komentarą