Gamink.lt

Švediškas punšas

  • Ingredientai

    1/8 l juodųjų serbentu sulčių
    2 apelsinų žievelės gabaliukai
    1 citrina
    1 šaukštelis gvazdikėlių
    cinamono žievelės gabalėlis
    4 kardamono grūdeliai
    1/4 l raudonojo vyno
    1/8 l konjako ar brendžio
    cukraus
    razmų
    migdolų

    Gaminimas

    Juodųjų serbentų sultis supilti į puodą ir atskiesti 1/4 l vandens. Sudėti apelsino žieveles, citrinos griežinėlius ir likusius prieskonius. Virti 5 minutes.

    Supilti vyną ir konjaką, pakaitinti, bet neužvirinti. Pasaldinti pagal skonį ir perkošti.

    Razinas nuplikyti karštu vandeniu ir nuvarvinti. Į kiekvieną taurę įmesti po kelias razinas bei migdolus ir užpilti punšu.

    Punšą tiekti, kol jis labai karštas. Supilstyti į mažas stiklinaites arba taures, kad svečiai norėdami galėtų dar įsipilti karšto gėrimo. Gėrimas neturi atvėsti.

Gairės:

Palikti komentarą

Kiti receptai