Gamink.lt

Ryžių desertas su braškėmis

  • Ingredientai

    120 g ilgagrūdžių ryžių
    1/2 l pieno
    90 g cukraus
    žiupsnelis druskos
    500 g braškių
    2 šaukštai aviečių likerio
    1/4 l grietinėlės
    1 pakelis vanilinio cukraus
    2 šaukštai kapotų pistacijų

    Gaminimas

    Į pieną suberti ryžius ir palengva maišant kaitinti, kol užvirs. Indą sandariai uždaryti ir išvirti (apie valandą). Ryžius suberti 50 g cukraus, šiek tiek pasūdyti ir atvėsinti.

    Braškes nuplauti ir nuskabyti lapelius. 200 g gražiausių uogų perpjauti išilgai. Užpilti aviečių likeriu ir apibarstyti 20 g cukraus. Likusius 300 g braškių smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su 20 g cukraus.

    Grietinėlę ir vanilinį cukrų išplakti iki stangrumo. Į kulinarinį maišelį įkrėsti šiek tiek grietinėlės.

    Likusią grietinėlę sumaišyti su ryžiais ir smulkiai supjaustytomis braškėmis. Paruoštą deserto masę ir likeriu užpiltas braškes sluoksniais dėti į stiklinius deserto indus. 6 braškių puseles palikti desertui puošti.

    Ant viršaus kulinariniu maišeliu išspausti grietinėlės gėlytes, apibarstyti pistacijomis ir uždėti po braškės puselę.

Palikti komentarą