Gamink.lt

Įdarytas omletas

  • Ingredientai

    2 kiaušiniai
    žiupsnelis druskos
    120 g miltų
    1/4 l šalto vandens
    1/8 grietinėlės
    sviesto

    Įdaras
    1/4 grietinėlės
    pakelis vanilinio cukraus ar
    1/4 l vanilinių ledu

    Gaminimas

    Trynius išsukti su druska, miltais ir vandeniu. Grietinėlę ir kiaušiniu baltymus išplakti atskiruose induose. Plaktą grietinėlę ir baltymus sukrėsti į tešlą ir atsargiai išsukti.

    Nedidelęjkaitintą keptuvęjtrinti sviestu, įpilti truputį tešlos ir iškepti plonus omletus. Iškeptus dėti vieną šalia kito ir laikyti iki 125 C įkaitintoje orkaitėje.

    1/4 l grietinės išplakti su vanilinių cukrumi. Jei omletai įdaromi vaniliniais ledais, tai likus pusvalandžiui iki patiekiant į stalą, iš šaldiklio ledus perdėti į šaldytuvą (kad suminkštėtų).

    Ant omletų dėti plaktos grietinėlės ar ledų ir susukti. Patiekalą iš karto patiekti.

Palikti komentarą