- Patiekalai, receptai, kulinarija - http://www.gamink.lt -

Įdarytas omletas

Posted By mau On 2009-11-21 @ 13:50 In Kiaušinių patiekalai | No Comments

Ingredientai

2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
120 g miltų
1/4 l šalto vandens
1/8 grietinėlės
sviesto

Įdaras
1/4 grietinėlės
pakelis vanilinio cukraus ar
1/4 l vanilinių ledu

Gaminimas

Trynius išsukti su druska, miltais ir vandeniu. Grietinėlę ir kiaušiniu baltymus išplakti atskiruose induose. Plaktą grietinėlę ir baltymus sukrėsti į tešlą ir atsargiai išsukti.

Nedidelęjkaitintą keptuvęjtrinti sviestu, įpilti truputį tešlos ir iškepti plonus omletus. Iškeptus dėti vieną šalia kito ir laikyti iki 125 C įkaitintoje orkaitėje.

1/4 l grietinės išplakti su vanilinių cukrumi. Jei omletai įdaromi vaniliniais ledais, tai likus pusvalandžiui iki patiekiant į stalą, iš šaldiklio ledus perdėti į šaldytuvą (kad suminkštėtų).

Ant omletų dėti plaktos grietinėlės ar ledų ir susukti. Patiekalą iš karto patiekti.


Article printed from Patiekalai, receptai, kulinarija: http://www.gamink.lt

URL to article: http://www.gamink.lt/2553/idarytas-omletas

Patiekalai, receptai, kulinarija © 2008 - 2009 Gamink.lt