Gamink.lt

Varškės apkepas su uogomis

  • Ingredientai

    50 g miltų
    sviesto kepimo formai ištepti
    1/4 l grietinėlės
    400 g minkštos varškės
    4 kiaušiniai, žiupsnelis druskos
    50 g cukraus
    po 200 g aviečių, braškių ir gervuogių
    100 g cukraus

    Gaminimas

    Miltus ir migdolus sumaišyti. 20 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu. Išplaktą grietinėlę atšaldyti.

    Varškę ištrinti su tryniais. Pasūdytus baltymus išplakti iki stangrumo, palaipsniui suberti cukrų.

    Dubenyje išmaišyti plaktą grietinėlę, varškę ir plaktus baltymus. Šią masę supilti į formą, paviršių išlyginti ir kepti 45 minutes iki 175′ C įkaitintoje orkaitėje.

    Apkepą galima valgyti šiltą ir šaltą. 30 minučių iki patiekiant apkepą, uogas apibarstyti cukrumi.

Palikti komentarą