Gamink.lt

Tešloje kepti obuoliai

  • Ingredientai

    300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
    truputis miltų
    1 kiaušinis
    4 šaukštai grietinės
    80 g biskvitinių džiūvėsėlių
    50 g razinų
    4 prinokę obuoliai
    1 šaukštelis cinamono
    50 g cukraus

    Gaminimas

    Atšildyti sluoksniuotą tešlą ir iškočioti 30×60 cm lakštą. Jį perpjauti išilgai, kiekvieną dalį padalyti į 4 kvadratus (15×15 cm).

    Kiaušinį suplakti su grietine ir plakinį padalinti pusiau. Puse plakinio aptepti tešlos kvadratus (netepti pakraščių!).

    Kvadratų vidurius apibarstyti biskvitiniais džiūvėsėliais, sumaišytais su razinomis.

    Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius. Ant kiekvieno kvadrato uždėti po pusę obuolio (perpjauta pusele žemyn). Obuolius apibarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi.

    Tešlos kvadratų kraštus suimti ir stipriai suspausti.

    Tešlą aptepti likusiu kiaušinio ir grietinės plakiniu ir iškepti.

Lankytojų komentarai

  1. Alfred 2012 March 29, 03:26

    O aš grietinę užtepu iiestog ant batono, nemaišau su obuoliais. Daug žmonių esu tais sumuštinukais vaišinusi, tai jie net nesupranta , kad ten grietinė, galvoja , kad koks kremas arba varškė. skaniausia, kai darau ant prancūziško batono, beje, dar būtinai reikia pabarstyti cinamonu.

Palikti komentarą