Gamink.lt

Vyniotinis su vynuogėmis

  • Ingredientai

    280 g miltu
    1 trynys, 3 kiaušiniai
    druskos, 4 šaukštai aliejaus
    800 g vynuogių
    75 g cukraus
    1 pakelis vanilmio cukraus
    1 šaukštelis tarkuotų citrinųžievelių
    100 g sviesto
    šiek tiek miltinio cukraus

    Gaminimas

    Iš 200 g miltų, kiaušinio trynio, druskos ir 6 šaukštų šilto vandens išminkyti vienalytę tešlą. Tešlos rutulį aptepti aliejumi, pridengti ir palikti, kad pabrinktu. Tešlą iškočioti. Vynuoges nuplauti ir nusausinti.

    Garų vonelėje kiaušinius su cukrumi plakti, kol sutirštės. Iš karštos vonelės išimtą indą įstatyti j dubenį su šaltu vandeniu ir plakti, kol atvės. Pabaigoje suberti vanilinį cukrų, tarkuotas citrinų žieveles ir 80 g persijotų miltų. Atsargiai sumaišyti.

    Ant iškočioto tešlos lakšto užtepti išplaktą masę ir sudėti vynuoges. Tešla suvynioti, kraštus užspausti, kad įdaras neišbėgtų.

    Vyniotinį dėti į riebalais išteptą skardą ir kepti. Du kartus vyniotinj aptepti sviestu – po 20 minučių ir jau baigus kepti. Iškepusį vyniotinį apibarstyti miltiniu cukrumi.

Palikti komentarą