Gamink.lt

Čeburėkai

  • Ingredientai

    2 kiaušiniai
    1 šaukštas valgomosios sodos
    2 šaukštai riebios grietinės
    2 šaukštai aliejaus
    1 kg varškės
    Druska
    Miltai
    Pusė kilogramo faršo (jautienos arba kiaulienos, riebesnis ir sultingas)
    Trys dideli svogūnai

    Gaminimas

    Varške sutrinama, įmušamas kiaušinis, sudedama grietinė, kurioje išmaišoma soda. Tuomet įberiama druskos ir viskas išminkoma su miltais iki vientisos masės, tinkamos kočioti.

    Mėsa apverdama vandenyje maždaug 5 min., tada sumalama. Mėsa sumaišoma su prieskoniais, kiaušiniu ir svogūnu. Viskas gerai išmaišoma, išminkoma.

    Iš iškočiotos tešlos spaudžiame skrituliukus su stikline, į juos dedame mėsos įdarą ir šakute užspaudžiame kraštus. Verdame įkaitintame aliejuje kol gražiai pageltonuoja.

Lankytojų komentarai

  1. REGINA 2009 September 5, 13:31

    pameginau jusu receptuka ,labai aciu isejo saunus ceburekai

Palikti komentarą