Gamink.lt

Sklindžiai su apelsinų padažu

  • Ingredientai

    50 g razinų
    1/4 l baltojo vyno
    150 g cukraus
    2 šaukšteliai krakmolo
    3 kiaušiniai
    1/4 l apelsinų sulčių
    100 g miltų
    žiupsnelis druskos
    kokosų riebalų arba aliejaus

    Gaminimas

    Razinas apvirti vandenyje ir nuvarvinti sietelyje.

    Vyną sumaišyti su 75 g cukraus ir užvirinti. Krakmolą, sumaišytą su tryniu ir šlakeliu apelsinų sulčių, sukrėsti į vyną. Padažą šiek tiek pavirinti. Supilti likusias sultis ir pagardinti.

    3 baltymus ir 2 šaukštus vandens plakti iki standumo, palaipsniui berti likusį cukrų. Baltymų putas sumaišyti su 2 tryniais, miltais bei druska. Gruzdintuvėje ar gilioje keptuvėje įkaitinti riebalus (kad indo dugne būtų 2 cm riebalų). 2 šaukšteliais suformuoti sklindžius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

    Sklindžius graibštu išgriebti iš riebalų ir sudėti ant popieriaus, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Sklindžius tiekti šiltus (su padažu).

Palikti komentarą