Gamink.lt

Vaisių salotos konjako liepsnoje

  • Ingredientai

    50 g šokoladinių saldainių su kavos įdaru
    25 ml konservuotų vaisių
    po 2 šaukštus apelsinų ir citrinų sulčių
    20 g sviesto
    šaukštas cukraus
    taureles konjako arba vyšnių antpilo

    Gaminimas

    Šokoladinis sausainius sudėti į stiklinį indelį, uždengti ir įdėti į šaldytuvą. Konservuotus vaisius nuvarvinti sitelyje.
    Vaisių sunką užvirinti plokščiame prikaistuvyje ir nugarinti (kad liktų tik šlakelis skysčio).

    Pagardinti apelsinų ir citrinų sultimis, išmaišyti ir supilti į ąsotėlį. Visus priedus sudėti ant stalo. Keptuvėje ant spiritinės viryklytės pašildyti deserto lėkštutes, šokoladinius saldainiukus išimti iš šaldytuvo.

    Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti cukrų, išmaišyti ir šiek tiek pavirti su sultimis. Suversti vaisius, dar šiek tiek pakaitinti, aplieti konjaku (arba vyšnių antpilu) ir uždegti.

    Vaisių salotas sudėti į lėkštutes, papuošti šokoladiniais saldainiais.

Palikti komentarą