Gamink.lt

Rabarbarų tyrė su jogurto kremu

  • Ingredientai

    750 g rabarbarų
    1/8 l baltojo vyno
    2 šaukštai citrinos sulčių
    apie 200 g cukraus
    6 šaukšteliai želatinos
    100 g braškių
    175 g liesos varškes
    2 pakeliai vanilinio cukraus
    1 šaukštas miltinio cukraus
    1/4 l grietinėlės arba riebesnio jogurto kremo

    Gaminimas

    Rabarbarus nuplauti, nupjauti galiukus, supjaustyti 1/2 cm storio gabaliukais, apibarstyti cukrumi ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Po to pertrinti per sietelį.

    Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, sudėti į rabarbarų tyrę ir ištirpinti. Pagardinti cukrumi, vynu, citrinos sultimis ir palikti šaltai.

    Braškes nuplauti, nusausinti ir perpjauti pusiau. Stingstančią tyrę papuošti braškių vainikėliu.

    Jogurtą suplakti su vaniliniu ir miltiniu cukrumi. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su jogurtu ir papuošti desertą.

Palikti komentarą