- Patiekalai, receptai, kulinarija - http://www.gamink.lt -

Rabarbarų tyrė su jogurto kremu

Posted By mau On 2009-12-06 @ 20:32 In Vaisių ir uogų patiekalai | No Comments

Ingredientai

750 g rabarbarų
1/8 l baltojo vyno
2 šaukštai citrinos sulčių
apie 200 g cukraus
6 šaukšteliai želatinos
100 g braškių
175 g liesos varškes
2 pakeliai vanilinio cukraus
1 šaukštas miltinio cukraus
1/4 l grietinėlės arba riebesnio jogurto kremo

Gaminimas

Rabarbarus nuplauti, nupjauti galiukus, supjaustyti 1/2 cm storio gabaliukais, apibarstyti cukrumi ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Po to pertrinti per sietelį.

Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, sudėti į rabarbarų tyrę ir ištirpinti. Pagardinti cukrumi, vynu, citrinos sultimis ir palikti šaltai.

Braškes nuplauti, nusausinti ir perpjauti pusiau. Stingstančią tyrę papuošti braškių vainikėliu.

Jogurtą suplakti su vaniliniu ir miltiniu cukrumi. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su jogurtu ir papuošti desertą.


Article printed from Patiekalai, receptai, kulinarija: http://www.gamink.lt

URL to article: http://www.gamink.lt/2591/rabarbaru-tyre-su-jogurto-kremu

Patiekalai, receptai, kulinarija © 2008 - 2009 Gamink.lt