Gamink.lt

Vyniotinis su varškės įdaru

  • Ingredientai

    260 g miltų
    6 kiaušiniai
    3 kiaušinių tryniai
    2 žiupsneliai druskos
    2 šaukštai aliejaus
    100 g sviesto
    3 pakeliai vanilinio cukraus
    200 g cukraus
    1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
    500 g neriebios varškės
    3/8 l 10% grietinės
    100 g razinų
    1/2 l pieno

    Gaminimas

    Iš 200 g miltų, kiaušinio, druskos, aliejaus ir 6 šaukštų drungno vandens užminkyti tešlą. Suformuoti rutulį, aptepti aliejumi ir uždengti drobule.

    Sviestą išsukti su pakeliu vanilinio cukraus, 100 g cukraus, citrinos žievele ir druska. Po vieną j masę sudėti 5 trynius. įmaišyti varškę, grietinę ir 60 g miltų.

    Tešlą plonai iškočioti ant miltais apibarstytos lentos. 5 kiaušinių baltymus suplakti su 100 g cukraus. Atsargiai sukrėsti varškės kremą, suberti razinas ir gerai išmaišyti.

    Paruoštu kremu aptepti 2/3 tešlos lakšto ir susukti. Vyniotinį sudėti į riebalais išteptą formą ir kepti. Pieną išplakti su 3 kiaušinių tryniais ir 2 pakeliais vanilinio cukraus. Vyniotinį užpilti pieno ir kiaušinių plakiniu ir baigti kepti. Patiekti karštą.

Palikti komentarą