Gamink.lt

Ryžių desertas su vaisiais

  • Ingredientai

    250 g apvaliagrūdžių ryžių
    1 l pieno
    žiupsnelis druskos
    100 g cukraus
    citrinos žievelės gabaliukas
    300 g braškių
    6 konservuoto ananaso griežinėliai
    8 konservuotų abrikosų puselės
    1 pakelis želatinos
    1/8 l apelsinų likerio
    1/4 l grietinėlės

    Gaminimas

    Ryžius nuskalauti šaltame vandenyje ir palikti, kad nuvarvėtų. Į verdanti pieną įberti druskos, cukraus, dėti citrinos žievelę, suberti ryžius ir virti ant silpnos ugnies. Virti 40 minučių.

    Braškes nuplauti, nuskabyti vaiskočius, uogas nusausinti. Ananaso griežinėlius supjaustyti, o abrikosus nuvarvinti.

    Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, pakaitinti, kol ištirps, sumaišyti su ryžiais. Pagardinti likeriu ir atvėsinti.
    Kai ryžių masė ims stingti, įmaišyti plaktą grietinėlę. Gilų indą suvilgyti šaltu vandeniu irį jį sluoksniais dėti ryžius ir vaisius. Šiek tiek prispausti ir palikti, kad atvėstų maždaug 3 valandoms. Atvėsusį desertą išversti į lėkštę ir papuošti vaisiais.

Palikti komentarą