Gamink.lt

Tortas su vaisiais

  • 5 kiaušiniai,190-210 g cukraus,100 g šokolado arba kakavos,120 g miltų,
    1 šaukštelis sodos,1 stiklinė pieno,60 g vanilinio pudingo miltelių,
    20-40 g sviesto,3 apelsinai,vynuogės,įvairios uogos.

    Tešlai:
    5 kiaušiniai, 150 g cukraus, 100 g šokolado arba kakavos, 120 g miltų, nubrauktas šaukštelis sodos.

    Kremui:
    1 stiklinė pieno, 60 g vanilinio pudingo miltelių, 40-60 g cukraus, 20-40 g sviesto.

    Puošimui:
    3 apelsinai, vynuogių, įvairių uogų.

    Atskirai išplakti baltymus, ištrinti trynius su cukrumi, išmaišyti su miltais ir kakavos milteliais bei nugesinta soda.
    Iškepti biskvitą ir padalinti jį į 2 dalis.
    Pudingo miltelius išmaišyti su tokiu pat kiekiu pieno. Likusiame piene išmaišyti cukrų, užvirinti, ir supilti į pudingą, virti 3 min. Pusiau atvėsusį pudingą išplakti su sviestu. Kremą galima sutirštinti ištirpinta želatina.
    Vieną biskvito lakštą dėti į tortinę, sutepti kremu, uždengti antru biskvito lakštu.
    Ant viršaus išdėlioti turimus vaisius ir uogas, užpilti pradedančia stingti žele.

Gairės:

Į viršųKategorija: Tortai

Palikti komentarą