Gamink.lt

Šventinis mielinės tešlos vainikas

  • Ingredientai

    15 g mielių
    350 g miltų
    6 šaukštai pieno
    150 g minkšto sviesto
    40 g cukraus
    1/2 šaukštelio tarkuotos
    citrinos žievelės
    4 kiaušiniai
    1/4 l apelsinų sulčių
    3 šaukštai apelsinų likerio

    Gaminimas

    Iš produktų paruošti mielinę tešla.

    Apvalią vainiko formą ištepti riebalais. Tešlą dar kartą suminkyti ir sudėti į formą. Palikti 30 minučių, kad pakiltų.

    Įkaitinti orkaitę.

    Kepti įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį vainiką atvėsinti, paskui išimti iš formos. Formą išplauti. 1/8 l apelsinų sulčių sumaišyti su likeriu ir supilti į formą. Atvėsusj kepinj vėl dėti į formą. Apšlakstyti likusiomis sultimis ir palikti 3 valandoms, kad sultys įsigertų.

Palikti komentarą