Gamink.lt

Uogos su vanilės padažu

  • Ingredientai

    250 g raudonųjų serbentų
    250 g juodųjų serbentų
    250 g aviečių
    130 g cukraus
    60 g ir šaukštelis krakmolo
    1/4 l pieno
    1 pakelis vanilinio cukraus
    1 trynys

    Gaminimas

    Uogas nuplauti, nuskabyti kotelius. Pusę uogų apvirti su 1/2 l vandens, 10 minučių vėsinti, paskui nuvarvinti sietelyje ir pertrinti.

    Į uogų sultis įpilti vandens, kad būtų 1 litras skysčio, suberti 100 g cukraus ir užvirinti. Krakmolą sumaišyti su šlakeliu šalto vandens, supilti į sultis ir pakaitinti.

    Uogų kisielių nukelti nuo viryklės, suberti likusias uogas ir sukrėsti uogų tyrę, pagardinti ir atvėsinti.

    Pieną užvirinti su vaniliniu cukrumi. Trynį sutrinti su cukrumi ir šaukšteliu krakmolo. Sukrėsti į pieną ir pakaitinti. Padažą pagardinti pagal skonį, atvėsinti ir gerai išplakti.

Palikti komentarą