Gamink.lt

Rabarbarų drebučiai su braškėmis

  • Ingredientai

    500 g rabarbarų
    150 g cukraus
    4 šaukštai obuolių tyrės
    2 šaukštai želatinos
    250 g braškių
    1/4 l grietinėlės
    1 pakelis vanilinio cukraus

    Gaminimas

    Nuplautus ir nuluptus rabarbarus supjaustyti 2 cm storio gabaliukais, galiukus nupjauti. Želatiną išbrmkinti šaltame vandenyje.

    1/4 l vandens išsukti su obuolių tyre ir 100 g cukraus, užvirinti. Suberti rabarbarus, vėl užvirinti, uždengti ir 5 minutėms nukelti nuo ugnies.

    Išbrinkintą želatiną sumaišyti su rabarbarais ir maišyti, kol ištirps. Drebučius užšaldyti.

    Nuplautas braškes perpjauti pusiau, sumaišyti su 50 g cukraus ir 10 minučių šaldyti. Į grietinėlę suberti vanilinj cukrų ir išplakti iki standžių putų.

    Drebučius ir braškes sluoksniuoti į taures, papuošti plakta grietinėle ir patiekti.

Lankytojų komentarai

  1. Milica 2012 March 27, 03:35

    Jų dar galima ripsiiprkti daug daug ir užsišaldyti ateičiai!Ir visada bus šviežių kebabų, dar tyliai sakančių miau

Palikti komentarą