Gamink.lt

Romo suflė

  • Ingredientai

    6 kiaušiniai
    80 g cukraus
    1 pakelis vanilinio cukraus
    žiupsnelis druskos
    4 šaukštai romo
    vienos citrinos sultys ir
    sutarkuota žievelė
    50 g krakmolo
    šiek tiek sviesto ir miltų
    kepimo indui ištepti

    Gaminimas

    Trynius, cukrų bei vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos ištrinti iki baltų putų. Supilti romą, citrinos sultis, suberti citrinos žievelę ir dar paplakti. Atvėsinti.

    Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų prieš pat kepant. J baltymų masę supilti ištrintą atšaldytą trynių masę ir suberti persijotą bulvių krakmolą. Viską labai atsargiai išmaišyti.

    Kepimo formą storai ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir sukrėsti masę (neturėtų būti daugiau kaip 2/3 jos tūrio). Kepant šiukštu nevarstyti orkaitės durelių. Iškeptą suflė kuo greičiau patiekti, kad nesukristų.

Gairės: ,

Palikti komentarą