Gamink.lt

Ryžių apkepas su abrikosais

  • Ingredientai

    150 g apvaliagrūdžių ryžių
    1/2 l pieno
    1/2 šaukštelio druskos
    gabalėlis citrinos žievelės
    80 g sviesto
    2 kiaušiniai
    50 g cukraus
    500 g konservuotų abrikosų
    1 šaukštas miltinio cukraus

    Gaminimas

    Ryžius suberti į sietą, nulieti karštu vandeniu ir nuvarvinti. Puode pieną užvirinti su druska bei citrinos žievele, suberti ryžius ir 30 minučių troškinti uždengtame puode ant silpnos ugnies.

    Išimti citrinos žievelės gabalėlį, ryžius pagardinti sviestu ir nukelti nuo viryklės. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų ir sukrėsti į puodą su ryžiais.

    Plokščią kepimo formą ištepti sviestu. Formos dugną apdėti abrikosais, ant viršaus suversti, ryžius. Apkepo viršų išlyginti ir apibarstyti miltiniu cukrumi.

    Kepti ant vidurinio iki 200″C įkaitintos orkaitės įtvaro, apie pusvalandį kol apkepas gražiai pagels. Apkepą galima valgyti karštą arba drungną.

Palikti komentarą

Kiti receptai