Gamink.lt

Itališkas apkepas

  • Ingredientai

    po 60 g svogūnų, salieru,
    šoninės ir morkų kubelių
    šaukštai aliejaus
    30 g maltos jautienos
    1/8 l raudonojo vyno
    1/8 l sultinio
    30 g pomidorų tyrės
    šaukštai kapotu petražolių
    žiupsnelis česnakų miltelių,
    čiobrelių ir mairūnų
    druskos ir pipirų

    Padažas
    50 g sviesto ir miltų
    1/2 l pieno
    druskos ir pipirų

    Kiti produktai
    400 g plačių itališkų lakštinių
    500 g pomidoru
    gabaliukas sviesto
    6 fermentinio sūrio riekelės

    Gaminimas

    Daržoves sumaišyti su šonine bei mėsa ir pakepinti su aliejumi, maišyti medine mentele. Supilti raudonąjį vyną, sultinį ir trumpai troškinti.

    Supilti pomidorų tyrę, suberti prieskonius, pagardinti druska ir pipirais. Paruošti bešamelio padažą (ištirpinti sviestą, pakepinti miltus, įpilti pieno, pagardinti druska ir pipirais).

    Į verdantį pasūdytą vandenį įpilti lašelį aliejaus ir sudėti makaronus – po 3-4 vienu metu. Virti po 10 minučių.

    Į keptuvą sluoksniais dėti makaronus, mėsą, užpilti bešamelio padažu, papuošti pomidorų griežinėliais, užpilti tirpintu sviestu. Kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Kai liks kepti kelios minutės, apkepo viršų apdėti sūrio griežinėliais.

    Galima dar uždėti ir keptos šoninės riekelių bei svogūnų griežinėlių.

Gairės:

Palikti komentarą