Gamink.lt

Serbentų putėsiai su vaniliniais ledais

  • Ingredientai

    250 g raudonųjų serbentų
    75 g cukraus
    1 pakelis vanilinio cukraus
    4 šaukštai obuolių tyrės
    2 kiaušiniai
    250 g vanilinių ledų

    Gaminimas

    Serbentus nuplauti ir suskabyti kotelius. Puode sumaišyti obuolių tyrę su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, suberti serbentus ir užvirinti. Virti ant silpnos ugnies. Nukelti nuo viryklės ir po 5 minučių sutrinti elektriniu smulkintuvu.

    Kiaušinius išplakti karšto vandens vonelėje, į puodą su kiaušinių plakiniu sukrėsti serbentų tyrę ir išplakti iki purumo. Plakti 10-15 minučių.

    Putėsius galima tiekti karštus arba plakti šalto vandens vonelėje, kol atvėsusius.

    Ledus supjaustyti porcijomis ir patiekti su putėsiais.

Palikti komentarą