Gamink.lt

Įdaryti lietiniai

  • Ingredientai

    4 kiaušiniai
    200 g miltu
    1/2 l mineralinio vandens
    1 šaukštas cukraus
    60 g sviesto
    miltinio cukraus

    Įdaras
    150 g riebios varškės
    1/8 l grietinėlės
    200 g cukraus
    1 pakelis vanilinio cukraus
    1 šaukštelis tarkuotos citrinos žieveles
    100 g lazdynų riešutų
    1/2 šaukštelio cinamono
    1 šaukštas romo
    1 šaukštas medaus
    1/4 l pieno

    Gaminimas

    Iš miltų, kiaušinių, mineralinio vandens ir cukraus užmaišyti skystą tešlą ir palikti, kad pabrinktų.

    Varškę, grietinėlę, 100 g cukraus, vanilini cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę išplakti iki purumo. Riešutus sumalti ir su cinamonu, romu, medumi, pienu ir 100 g cukraus pakaitinti prikaistuvėlyje. Nukelti nuo ugnies ir laikyti šiltoje vietoje, kad neatvėstų.

    Keptuvėje ištirpinti sviestą ir iškepti 8 lietinius. Iškepusius lietinius dėti vieną ant kitoj pašildytą lėkštę, uždengti ir laikyti šiltai.

    Pusę lietinių aptepti varškės idaru, o likusius riešutų įdaru. įdarytus lietinius susukti voleliu, o prieš patiekiant apibarstyti miltiniu cukrumi.

Palikti komentarą