Gamink.lt

Mielinės bandelės su abrikosų padažu

  • Ingredientai

    250 g kvietinių miltų
    1/4 l pieno
    10 g mielių
    1 kiaušinis ir 80 g cukraus
    žiupsnelis druskos
    4 šaukštai aliejaus
    100 g ir 2 šaukštai aguonų
    žiupsnelis cinamono
    25 g susmulkintų migdolų
    1/4 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
    30 g sviesto
    1 trynys, 2 kiaušiniai
    1/2 šaukštelio želatinos
    1/4 l grietinės
    1/2 šaukštelio vanilės
    50 ml abrikosų likerio

    Gaminimas

    Iš miltų, 1/8 l drungno pieno, mielių, 1 šaukštelio cukraus, druskos ir aliejaus suminkyti tešlą, kildinti du kartus ir suformuoti volelį.

    100 g aguonų sumalti ir suberti į 1/8 l pieno, užvirinti, pagardinti 40 g cukraus, cinamonu, migdolais ir citrinų žievelėmis. Atvėsinti.

    Tešlos volelį perpjauti į 8 gabalėlius, suformuoti paplotėlius, juos įdaryti aguonomis ir suformuoti bandeles. Skardą patepti riebalais, sudėti bandeles, aptepti tryniu, apibarstyti aguonomis ir iškepti.

    Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti verdančioje grietinėje, pagardintoje vanile. Po to supilti į putas, suplaktas iš 2 kiaušinių baltymų bei 40 g cukraus ir maišyti, kol atvės. Pagardinti abrikosų likeriu.

Palikti komentarą