Gamink.lt

Varškės ir obuolių apkepas

  • Ingredientai

    750 g obuolių
    1 šaukštas cukraus
    3 šaukštai razinų
    4 šaukštai minkšto sviesto
    1 šaukštas džiūvėsėlių
    2 šaukštai romo
    100 g cukraus
    8 g vanilinio cukraus
    4 kiaušiniai
    50 g manų kruopų
    7 1/2 g kepimo miltelių
    vienos citrinos sultys
    500 g varškės
    1 šaukštas kapotų migdolų

    Gaminimas

    Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti į 8 dalis. Troškinti 7 minutes 1/8 l vandens su cukrumi. Razinas nulieti šiltu vandeniu ir nuvarvinti kartu su obuoliais. Kepimo formą ištepti 1 šaukštu sviesto ir apibarstyti džiūvėsėliais. Sudėti obuolius su razinomis ir apšlakstyti romu.

    3 šaukštus sviesto, cukrų, vanilinį cukrų ir trynius ištrinti iki standumo. Į šią masę suberti manų kruopas, kepimo miltelius, supilti citrinos sultis, suversti varškę ir sukrėsti iki standžių putų išplaktus baltymus. Masę sukrėsti į formą ir apibarstyti kapotais migdolais.

    Kepti 175″C orkaitėje, kol gražiai pagels apie 1 valandą. Tiekti karštą inde, kuriame kepė.

Palikti komentarą

Kiti receptai