Gamink.lt

Persikų puselės su baltymų kepurėlėmis

  • Ingredientai

    žiupsnelis druskos
    2 baltymai
    80 g miltinio cukraus
    1 (850 ml) konservuotu persikų skardinė
    4 šaukštai apelsinų likerio
    1 šaukštas sviesto
    20 g skaldytų migdolų

    Gaminimas

    Nupilti konservuotų persikų sunką. Likeri su sviestu ir persikų sunka virti plačiame puode, kol sutirštės. Persikų puseles pamirkyti tirštame sirupe ir sudėti į kepimo indą.

    Baltymus su druska plakti iki standžių putų, pamažu supilti persijotą cukrų. Baltymų putos turi būti itin standžios. Plaktus baltymus sukrėsti į konditerinį švirkštą ar maišelį ir ant persikų išspausti’ ilgas dailias kepurėles. Apibarstyti migdolais.

    Paruoštus vaisius pašauti į viršutinę karštos orkaitės lentyną. Kai baltymai pagels, vaisius išimti iš orkaitės. Patiekti karštus.

Palikti komentarą