Gamink.lt

Razinų boba su migdolais

  • Ingredientai

    250 g minkšto sviesto
    250 g cukraus
    1 pakelis vanilinio cukraus
    1/4 šaukštelio druskos
    6 kiaušiniai
    350 g miltų
    2 šaukšteliai kepimo miltelių
    400 g razinų
    100 g citrinų cukatų
    150 g migdolų
    2 šaukštai miltinio cukraus
    4 šaukštai romo

    Gaminimas

    Sviestą išsukti su cukrumi ir druska. Po vieną įmušti kiaušinius.

    Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, razinomis, citrinų cukatomis, 50 g migdolų. Mišinį palaipsniui suberti į kiaušinių masę ir užminkyti tešlą.

    Torto formą, kurios skersmuo 18 cm, ištepti riebalais, iškloti pergamentiniu popieriumi, dar kartą ištepti riebalais, supilti tešlą ir viršų apdėti migdolais.

    Kepimo indą pašauti kepti, o kai pyrago paviršius parus, keptuvą užkloti pergamentiniu popieriumi. Po valandos tešlą pabadyti pagaliuku: jei tešla neprilipo prie pagaliuko, pyragas jau iškepęs.

    Bobą išimti iš orkaitės, dar šiltą apibarstyti miltiniu cukrumi ir apšlakstyti romu.

Palikti komentarą