Gamink.lt

Meduolis su migdolais

  • Ingredientai

    500 g medaus
    250 g cukraus
    žiupsnelis druskos
    125 g sviesto
    900 g miltų
    1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
    10 g meduolių prieskonių mišinio
    150 g ir 150 g migdolų
    125 g citrinų cukatų
    3 kiaušiniai
    2 pakeliai kepimo miltelių
    100 g cukrintų trešnių

    Gaminimas

    Medų, cukrų, druską ištrinti su sviestu ir pakaitinti, kol cukrus ištirps. Meduolio prieskonius ir kepimo miltelius sumaišyti su miltais. Migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti.

    Medaus masę sumaišyti su miltų mišiniu. Suberti 150 g migdolų, tarkuotą citrinos žievelę, įmušti 2 kiaušinius ir gerai išmaišyti.

    Skardą ištepti, sukrėsti tešlą, aptepti plaktu kiaušiniu. Peiliu tešlos paviršiuje pažymėti 25 gabaliukus, o kiekvieno gabaliuką papuošti keturiais migdolais ir viena trešnės pusele.

    Meduolį kepti 200 C orkaitėje 35 minutes. Iškepusį atvėsinti ir tada supjaustyti gabaliukais. Meduolio gabaliukus sudėti į molinį indą, uždengti ir laikyti vėsioje vietoje.

Palikti komentarą

Kiti receptai