Gamink.lt

Trapūs cukrinukai

  • Ingredientai

    250 g minkštų taukų
    250 g cukraus
    žiupsnelis druskos
    1 vanilės lazdelė
    500 g miltų
    1/2 šaukštelio kepimo miltelių
    2 šaukštai kakavos

    Gaminimas

    Taukus pašildyti dubenėlyje, suberti cukrų, druską ir vanilę ir ištrinti iki vientisos masės. Miltus su kepimo milteliais. į miltus dėti ištrintus taukus ir gerai išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną tešlos dalį sumaišyti su kakava.

    Iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti ritinėliais. Kiekvieną ritinėlį įspausti pirštu. Cukrinukus dėti į skardą.
    Kepti 175°C orkaitėje 15 minučių. Kepinukus atvėsinti skardoje.

    Cukrinukus sudėti į skardinę dėžutę, kiekvieną sausainiukų sluoksnį atskirti pergamentiniu popieriumi. Taip juos laikyti galima kelias savaites.

Palikti komentarą