Gamink.lt

Pikantiškas tortas

  • Ingredientai

    300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
    žiupsnelis miltų
    2 kiaušiniai
    400 g tepamos dešros
    100 g majonezo
    2 konservuoti agurkai
    4 konservuoti pomidorai
    6 mažos konservuotos kukurūzų burbuolės
    50 g krevečių
    petražolių šakelės ir paprikomis darytos alyvos.

    Gaminimas

    Daržoves ir krevetes pagardinti šlakeliu aitriųjų padrikų padažo ar kečupu ir tada daryti tortą.

    Šaldytą sluoksniuotą tešlą uždengti drobule ir palikti 30 minučių, kad atšiltų. Ant miltais apibarstytos lentelės iškočioti tešlos lakštą (30×30 cm), išpjauti 28 cm skersmens skritulį. Iš likusios tešlos suformuoti torto kraštus.
    Torto paplotį perkelti į formą, subadyti šakute ir kepti 225 C orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels.

    Kiaušinius virti 10 minučių. Dešrą nulupti, tarp dviejų skaidriosios plėvelės sluoksnių iškočioti torto dydžio skritulį ir dėti ant atvėsusio torto papločio. Viršų aptepti puse majonezo.

    Tortą apdėti supjaustytais agurkais ir pomidorais, kukurūzų burbuolėmis bei krevetėmis. Papuošti majonezo žvaigždutėmis bei kiaušinių skiltelėmis.

Palikti komentarą