Gamink.lt

Ananasų sausainiai

  • Ingredientai

    200 g maltų migdolų
    200 g miltinio cukraus
    3 šaukštai citrinos sulčių
    2 šaukštai rožių vandens
    100 g ananasų cukatų
    1 kiaušinio baltymas
    50 g trešnių cukatų

    Gaminimas

    Migdolus sumaišyti su miltiniu cukrumi, apšlakstyti 2 šaukštais citrinos sulčių bei rožių vandeniu ir išminkyti tamprią ir blizgią tešlą. Tešlą sukrėsti ant folijos lakšto, prispausti kitu folijos lakštu, plonai iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais (5×5 cm dydžio).

    Kvadratėlius papuošti ananasų cukatomis, suspausti priešingus kiekvieno kvadratėlio šonus.

    Kepimo skardą iškloti popieriumi, sudėti sausainius ir išdžiovinti orkaitėje. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti.

    Glajui 3 šaukštus miltinio cukraus apšlakstyti 1 šaukštu citrinos sulčių ir išplakti su baltymu. Atvėsusius sausainius dėti ant grotelių, aptepti glajumi ir papuošti trešnių cukatomis. Sausainius palikti sausoje vietoje, kad sustingtų glajus.

Palikti komentarą