Gamink.lt

Kalėdų krūtinėlės su tunų padažu

  • Ingredientai

    1 kg kalakutų krūtinėlių
    3 svogūnai
    1 česnako skiltelė
    100 g morkų
    50 g saliero gumbo
    2 šaukštai ir 1/4 l alyvų aliejaus
    1/4 l baltojo vyno, druskos
    6 šaukštai citrinos sulčių
    240 g konservuoto tuno
    1 šaukštas kaparių
    1/4 šaukštelio rozmarinų
    2 šaukštai petražolių, druskos
    4 kiaušinių tryniai, žiupsnelis cukraus

    Gaminimas

    Mėsą gražiai suformuoti ir surišti. Svogūnus, česnaką bei daržoves nulupti ir supjaustyti kubeliais.

    Keptuvę įkaitinti 2 šaukštus aliejaus, dėti mėsą ir apkepinti. Pakepinti daržoves. Mėsą su daržovėmis užpilti vynu (kad puodo dugne būtų apie 2 cm vyno sluoksnis), pagardinti 2 šaukštais citrinos sulčių ir marinuoti šaldytuve 12-24 valandas.

    Mėsą pasūdyti ir 30 minučių troškinti uždengtame keptuve. Dažnai vartyti. Keptuvo dugne nuolat turi būti skysčio. Mėsą perdėti į kitą puodą, o padažą pertrinti per sietelį.

    Tuną, kaparius ir rozmarinus smulkiai sukapoti. Trynius išplakti su 4 šaukštais citrinos sulčių, pamažu supilti 1/4 l aliejaus. Supilti vyno padažą, suberti tuną su prieskoniais bei petražoles, pagardinti druska, pipirais ir cukrumi. Prieš patiekiant dar šiltą mėsą sudėti į padažą.

Palikti komentarą