Gamink.lt

Bulvių virtinukai su džemu

  • Ingredientai

    600 g virtų bulvių
    1 trynys
    220 g miltų
    druskos
    1 baltymas
    200 g džemo
    1 šaukštas romo
    100 g sviesto
    100 g džiūvėsėlių
    50 g miltinio cukraus

    Gaminimas

    Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sugrūsti. Suleisti trynį, suberti miltus, žiupsnelį druskos ir suminkyti tešlą.
    Iškočioti 1/2 cm storio lakštą, išpjauti 7 vidutinio dydžio skritulėlius ir aptepti jų kraštus baltymu. Džemą sumaišyti su romu. Ant kiekvieno skritulėlio užkrėsti džemo, sulenkti pusiau ir suspausti kraštus.

    Puode užvirinti vandenį, įberti žiupsnelį druskos ir išvirti virtinukus.

    Džiūvėsėlius pakepinti su sviestu, kol gražiai pagels. Virtinukus išimti kiaurasamčiu, nuvarvinti, apvolioti džiūvėsėliuose ir apibarstyti miltiniu cukrumi.

Palikti komentarą