Gamink.lt

Trapūs vainikėliai

  • Ingredientai

    300 g minkšto sviesto
    250 g miltinio cukraus
    žiupsnelio druskos
    1 šaukštelis tarkuotos citrinų žievelės
    125 g krakmolo
    500 g miltų
    1 stiklinė ir šlakelis pieno
    35 kokteilių vyšnių

    Gaminimas

    Sviestą, persijotą miltinį cukrų, druską ir tarkuotą citrinų žievelę ištrinti iki vientisos masės (tik neplakti). Į paruoštą masę pamažu supilti pieną, suberti krakmolą bei miltus ir ištrinti tinkamos konsistencijos tešlą.

    Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį, ant kepimo skardos išspausti vainikėlius. Mėsmale ant mentelės iš tešlos išspausti juosteles, suformuoti vainikėlius (arba kitokios formos sausainius) ir perdėti į kepimo skardą.

    Vyšnias perpjauti pusiau, puselėmis papuošti suspaustus vainikėlių kraštus. Vainikėlius kepti įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Dar šiltus sausainius nuimti nuo skardos ir atvėsinti.

Gairės:

Palikti komentarą