Gamink.lt

Kalėdų meduoliai

  • Ingredientai

    3 kiaušiniai, žiupsnelis druskos
    250 g rudojo cukraus
    1 pakelis vanilinio cukraus
    1 šaukštas romo
    3 šaukštai krakmolo
    3 šaukštai miltų
    1/2 šaukštelio kepimo miltelių
    1/2 pakelio meduolių prieskoniu
    75 g apelsinų cukatų
    125 g maltų migdolų
    125 g maltų lazdynų riešutų
    35 vaflių lakštu skridinėliai (7 cm skersmens)
    75 g miltinio cukraus
    100 g šokolado glajaus
    žiupsnelis kristalizuoto cukraus
    migdolų puselių

    Gaminimas

    Kiaušinius plakti su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Pamažu supilti romą.
    Krakmolą sumaišyti su kepimo milteliais, meduolių prieskoniais, smulkiai sukapotomis cukatomis, maltais migdolais bei riešutais ir suberti į kiaušinių kremą. Gerai išmaišyti.

    Šaukšteliu imti šiek tiek tešlos, dėti ant vaflių skridinėlių, viršų išlyginti. Kepti 175 Corkaitėje apie 25 minutes, kol meduoliai gražiai pagels.

    Miltinį cukrų sumaišyti su šaukštu karšto vandens, aptepti pusę dar karštų meduolių ir apibarstyti kristalizuotu cukrumi.

    Likusius atvėsusius meduolius aptepti šokolado glajumi ir papuošti migdolų puselėmis.

Gairės:

Palikti komentarą